SearchBrowseAboutContactDonate
Page Preview
Page 226
Loading...
Download File
Download File
Translation AI Generated
Disclaimer: This translation does not guarantee complete accuracy, please confirm with the original page text.
(16) Gadasti Samuchaya Figure - 6 Alakṣma 2 Vanchaka Anek Kriya Panchaka Yag. Vechaka Yog - G Kya Kriya Kul Nishanalakṣma Fee Nishanalakṣya Baṇ Avanchaka Avanchaka Avanchaka Ekaj 1 Chak Dhanuṣya Kriya Vachaka Vechaka Kul Avalaya Anek From the above, it will be clear that if one peg is not correct, then all the games are spoiled. And this peg depends on the Sadguru Purusha; that is, if the true Sadhu Purusha, the Sadguru, is not correct, then the action and the fruit are also spoiled. It is like this - (1) If a Sadguru Sapurusha is found, but he is not recognized, then he becomes a burden, he fails. (2) Or if an Asadguru is considered a Sadguru, then he also becomes a burden, it is like a wrong number being dialed on the telephone.
Page Text
________________ (૧૬) ગદષ્ટિસમુચ્ચય આકૃતિ– ૬ અલક્ષ્મ ૨ વંચક અનેક ક્રિયા પંચક યાગ. વેચક યોગ - ગ ક્યિા ક્રિયા કુલ નિશાનલક્ષ્મ ફી નિશાનલક્ષ્ય બાણ અવંચક અવંચક અવંચક એકજ ૧ ચક ધનુષ્ય ક્રિયા વચક વેચક કુલ અવલયા અનેક આ ઉપરથી સ્પષ્ટ સમજાશે કે એક પેગ જ જે બરાબર ન હોય તે બધી બાજી બગડી જાય છે. અને આ ચેગ સદ્દગુરુ પુરુષને આશ્રીને છે; એટલે સાચા સાધુ પુરુષને, સદ્દગુરુને જગ બરાબર ન બને, તે કિયા ને ફલને ઘાણ પણ બગડી જાય છે. તે આ રીતે-(૧) સદ્ગુરુ સપુરુષ મળ્યા હોય, પણ તે એાળખાય નહિં, તે તેને વેગ અગરૂપ થઈ પડે છે, નિષ્ફળ જાય છે. (૨) અથવા અસદ્દગુરુને સદ્ગુરુ માની લીધા હોય, તે પણ રોગ અગરૂપ થાય છે, ટેલીફેનમાં બેટો નંબર જોડાઈ ગયા જેવું થાય
SR No.034350
Book TitleYogdrushti Samucchaya New Edition Part 01 and 02
Original Sutra AuthorHaribhadrasuri
AuthorBhagvandas Mehta
PublisherMahavir Jain Vidyalay
Publication Year2018
Total Pages844
LanguageGujarati
ClassificationBook_Gujarati
File Size160 MB
Copyright © Jain Education International. All rights reserved. | Privacy Policy